Системи спортни залагания

bet 365

Източник

Proposition залози са залози, направени на един много специфичен изход от мача. Примерите включват предсказване на броя на головете всеки отбор резултати по хандбал мач, безплатни залози дали един играч ще вкара гол в футболен мач, или залозите, че бейзболен играч от един отбор ще се натрупват повече хитове, отколкото друг играч на противниковия отбор.
Parlays включват множество залози (обикновено до 12) и ще възнагради успешен ваша с голяма печалба. Например, една ваша може да включва четири различни залози в залог на четири отбора, с което той се залагат, че всички четири залога ще спечелят. Ако някоя от четирите залозите не успее да покрие, залагащият губи залог, но ако всичките четири залози спечелят, залагащият получава значително по-висока печалба (обикновено 1.10 в случай на четири-teamer), отколкото ако той направи четири залози поотделно.

Прогресивни parlays . A прогресивна залог включва множество залози (обикновено до 12) и награди успешни залагащите с голяма печалба, макар и не толкова голям, колкото нормални parlays. Въпреки това в прогресивна залог, за разлика от редовен залог, намалено изплащане все още ще бъде изготвена, дори ако някои от залозите губят.
Тийзъри . A закачка позволява залагащият да съчетаят своите залози върху два или повече различни игри. Залагащият да регулирате точката се разпространява за два мача, но трябва да получите всички игри, правилно да спечели и да признава по-ниска възвращаемост в сравнение с parlays.

Ако залози . An ако залог се състои от най-малко две прави залози се присъедини заедно с, ако клауза, която определя процеса на залог. Ако първият избор на играча отговаря на условието (клауза), след втората селекция ще има действие; ако втората селекция отговаря на условието, след третата селекция ще имат действие и така нататък.

Тичане линия, шайба линия, или гол линията залози . Това са залози, предлагани като алтернативи на straight-up/moneyline цени в бейзбол , хокей или футбол , съответно. Тези залози се отличават с фиксирана точка спред , че (обикновено) предлага по-висока печалба за фаворит и по-ниска печалба за аутсайдера (както в сравнение със залог за победа).

Бъдещи залози . Докато всички спортни залози са по дефиниция на бъдещи събития, залози, изброени като "фючърси" обикновено имат по-дългосрочен хоризонт се измерва в седмици или месеци; например, залог, че определен NFL отбор ще спечели Супербоул за предстоящия сезон. Такъв залог трябва да бъде направено преди сезонът започва през септември, а печелившите залози няма да се изплащат до приключване на Super Bowl през януари или февруари (въпреки че много от губещите залози ще бъде ясно и преди това, и може да бъде затворен от книгата). Коефициенти за такъв залог обикновено се изразяват в съотношение на дяловете, плащани на единица заложи. The заложи на екипа може да е 50-1, за да спечели Супер Боул , което означава, че залогът ще плащат 50 пъти повече от сумата, заложена ако отборът прави това. Като цяло, повечето букмейкърски къщи ще предпочитат този вид залог поради ниската печеливша вероятността, а също и по-дълъг период от време, в които къщата държат пари на играча, докато залогът е висящо.

Един срещу Head . В тези залози, ваша прогнозира конкурентите резултати един срещу друг, а не на крайния резултат на събитието. Един пример за това са Formula One раси, където можете да залагат на две или три шофьори и настаняването им сред останалите. Понякога можете също да заложите на "вратовръзка", в която един или и двамата пилоти или разполагат с еднакво време, отпадат или се дисквалифициран.

Totalizators . В totalizators (понякога се нарича гъвкав курс залози) коефициентите се променят в реално време според дела на общия обмен на всеки от възможните изходи са получили като се взема предвид степента на възвръщаемост на букмейкъра предлага залога. Например: Ако процентът на букмейкърите възвращаемост е 90%, 90% от сумата, поставени от печелившата резултатът ще се обърне обратно към залагащите и 10% отиват за букмейкъра. Естествено повече пари залог на определен резултат, толкова по-малки шансове за този резултат стават. Това е подобно на parimutuel залагания в конни надбягвания и надбягвания с кучета .

Второ залози половина . A 2-то полувреме (втората половина) залог е също така понякога се нарича залог полувремето. Този залог се поставя само на полувремето на специално спортно събитие. Този залог може да бъде пуснат на разпространението (Line) или над / под. Получената залог, който е поставен се печели или губи само на точките, отбелязани от двата отбора само за второто полувреме.

В игра залагания . В игра залагания е функция, предлагани от някои онлайн спортни книги, които дават възможност на залагащите да поставите нови залози, докато спортно събитие е в ход.

Букмейкърски 

Основната роля на букмейкъра е да функционира като маркет-мейкър за спортни залози, повечето от които имат двоичен резултат: един екип или печели или губи. Букмейкърът приема залози и двете, и поддържа разпространение (на vigorish), който ще осигури печалба независимо от изхода на облога. В Закона за Федерална тел от 1961 г. е опит от страна на правителството на САЩ, за да се предотврати незаконното букмейкърски.  Въпреки това, този закон не се прилага за други видове онлайн хазарт . The Върховния съд не се е произнесъл по смисъла на федералното Закон тел, тъй като се отнася до онлайн хазарта .

Букмейкъри обикновено заемат 11-10 предимство пред своите клиенти-малки залози за него е по-близо до 6.5 предимство-така най-вероятно на букмейкъра ще оцелеят в дългосрочен план. Успешните букмейкъри трябва да могат да издържат на голяма краткотрайна загуба. (Boyd 1981 г.)

Много от водещите букмейкъри хазарт от 1930 до 1960 има своето начало през ерата на забрана на 1920 година. Те често са били потомци на притока от имигранти, пристигащи в САЩ по това време. Въпреки общия стереотип е, че тези букмейкърите са от италиански произход, ако е доказано, че много от водещите букмейкъри са от Източна Европа еврейско потекло. (Дейвис, 2001)

Съединените американски щати


Настрана от прости залози като например залагания на приятел $ 20, които един любимата бейзболен отбор ще спечели своето подразделение, $ 100, която на колежа по футбол отбор ще спечели купа игра или на националния шампионат , или закупуване на футболния "квадрат" за Super Bowl , спортни залози обикновено се извършва чрез букмейкъри (букмейкър) или чрез различни онлайн интернет магазините. В много видове залози включват:

Преки залози са залози, които са направени срещу разпространението. Разпространението, или линия, е номер, определен от букмейкърите, които неблагоприятни условия един отбор и предпочита друг. Например, в НБА, когато два отбора играят помежду си, един се възприема като по-вероятно да спечели. За да се опита да направи залагането на аутсайдера желателно, букмейкърът ще им даде точки. Преди игра 5 от НБА финалите 2012 , на Маями Хийт се очаква да победи Оклахома Сити Тъндър . Линията се чете: Miami -3, Oklahoma City +3. За да се определи кой ще спечели срещу разпространението, линията се или добавени или изважда от крайния резултат на отбора. В горния пример, ако залагащият избра Маями, той ще изважда 3 точки от крайния резултат на Маями и сравни, че до крайния резултат на Оклахома. За него, за да спечели облога, Miami ще трябва да спечели срещата с 4 точки или повече. Това е най-често срещаният тип на залог в спорта.

Коефициенти 

Коефициенти за различни резултати в единичен залог се представи или в европейски формат (десетични коефициенти), UK формат (дробни коефициенти), или американски формат (Moneyline коефициенти). Европейски формат (десетични коефициенти) са фаворизирани в континентална Европа, Канада и Австралия. Те са съотношението на пълно изплащане на залога, в десетичен формат. Десетични коефициенти от 2.00 са дори залог. UK формат (дробни коефициенти) са предпочитан от британските букмейкъри . Те са съотношението на количеството спечелени залога. Дробни коефициенти на 1/1 са дори залог. Формат на коефициентите на САЩ са фаворизирани в Съединените щати. Те са спечелили по 100 дела, когато положителна стойност и необходимо, за да спечели 100 при отрицателна клада. САЩ коефициенти на сто са дори залог.


Много онлайн инструменти съществуват и за автоматизирано конвертиране между тези коефициенти формати.

Законност

В Съединените американски щати, е незаконно да се работи схема за залагания, с изключение на няколко държави. В много европейски народи, букмейкърски (професията на приемане на спортни залози) е регламентирано, но не криминализирано. The NCAA заплаши да забрани всички плейофите в Delaware, ако държавата позволява залагане на колежа спортове.  New Jersey, който също се интересува, е подобно застрашени.

Интересното за New Jersey, в национална анкета освободен през декември 2011 г., Fairleigh Dickinson University PublicMind "и попита дали избирателите те" подкрепят или се противопоставят на промяна на федералния закон за да се позволи спортни залози "в съответните им държави. Само най-много гласоподаватели одобриха (42%), за разлика (42%), която позволява спортни залози. Въпреки това, гласоподаватели, които вече живеят в домакинства, в които членове на семейството (включително и себе си), участват в спортни залози имали силно облагодетелствана легализация на спортни залагания (71% -23%), докато гласоподавателите в домакинства, в които спортни залози не е дейност, за разлика легализация ( 46% -36%). Peter J. Уули, професор по политически науки и директор на анкетата коментира констатациите, "Gambling е станал, за добро или за зло, а националната индустрия, и можете да се обзаложите, че политиците и казина в цялата страна са тясно следните Ню Джърси планове ". [ 5 ] В различно изследване, публикувано от PublicMind FDU през октомври 2011 г., резултатите показват, че Ню Джърси избирателите смятат легализирането спортни залози в Ню Джърси беше добра идея.

Половината от Ню Джърси избирателите (52%) заявяват, че одобрява идеята за легализиране на спортни залагания в казината в Атлантик Сити и състезателни писти, 31% се противопоставиха. В допълнение, се наблюдава значително разделяне на половете:. Мнозинството от хората одобряват идеята с голяма разлика (65-21), докато само 39% от жените и 41%, одобрен разлика.

 Резултатите от октомври са стабилни, отразявайки ранна анкета през април 2011 г., когато Ню Джърси избирателите одобряват легализирането на спортни залагания в щата с марж от 53% -30%. Въпреки това, почти две трети (66%) от избирателите не са били наясно с предстоящия щата референдум по въпроса. Възраст оказа разделение: Избирателите на възраст 18-34 между бяха по-склонни да одобрят на спортни залози, отколкото по-възрастните избиратели. Д-р Уули коментира: "Но ... по-младите гласоподаватели ... са далеч по-малко вероятно да гласуват, отколкото другите избиратели ... Както винаги, много зависи от това, кой всъщност се появява на глас." [ 7 ] През февруари 2011 г. PublicMind FDU е пусна анкета, която показа, че половината (55%) от избирателите съгласни ", че хората залагат на спортни игри, така или иначе, така че правителството трябва да го позволи и да го данък." От друга страна, приблизително (37%) на Ню Джърси избирателите се съгласи, че залагания областта на спорта е "лоша идея, защото тя насърчава прекалено много хазарт и корумпирани спортове могат." Отново, от значителен марж (70% -26%), че избирателите, които вече участват в спортни залагания в Офис басейни са склонни да бъдат по-благоприятна правна . спортни залози от други избиратели [ 8 ] Доналд Hoover, FDU преподавател в International School на Hospitality и управление на туризма и бивш изпълнителен казино коментира резултатите; "Залози на спорта не е необичайна практика за много нови Jerseyans, но в по-голямата си част, държавата не го контролира, не го облага и не взема всички приходи от него."  През 2010 г. национална анкета, резултатите показват, че избирателите се противопоставиха спортни залози във всички държави, с разлика от 53-39. Уули коментира резултатите: "Ако някои държави позволяват на спортни залагания и печалбата от нея, другите държави ще искат да следват."  Все пак до края на декември 2011 г. след NJ премина референдум своя спортни залагания националната мярка се измества към 42-42. През януари 2012 г., New Jersey губернатор Крис Кристи подписан законодателство, позволяващо спортни залози в Ню Джърси, след като бе одобрен през необвързваща референдум гласоподавателите през 2011 г. и той обяви на 24 май 2012, че той планира да продължи напред и да се създаде система от залагането на състезателни писти и казина на държавата тази есен, преди началото на сезона National Football League свършва.

През 2012 г., въпреки федералните превенции право, държавата, законодателната на Ню Джърси и губернаторът Крис Кристи подписа закон, който ще позволи на спортни залагания да се проведе в Ню Джърси състезателни писти и казината в Атлантик Сити. През август 2012 г., PublicMind Fairleigh Dickinson университет проведе проучване по въпроса. Избирателите бяха попитани дали New Jersey следва да позволи на спортни залагания, дори ако федерален закон не позволява то да направи това, или да изчакате, за да се позволи спортни залози, докато федерален закон го позволява. Резултатите показват, че почти половината (45%) от избирателите искаха да позволи спортни залози, а (38%) реши да изчака и да позволи на спортни залагания след като Конгресът го позволява. Krista Дженкинс, директор на анкетата коментира; "Въпреки, че подкрепата не е поразителен, тези числа показват, обществеността е предпазливо зад вратата на движат напред с легализиран спортни залози".

В районите, където спортни залагания е незаконно, залагащите обикновено правят своите спортни залози с незаконни букмейкъри (известни разговорно като "букмейкърите") и на интернет , където хиляди онлайн букмейкъри приемат залози върху резултати от спортни събития по целия свят. 2010 национално проучване на PublicMind установи, че 67% от американците не подкрепят легализирането на уебсайтове, интернет залагания в Съединените щати, докато 21% заявяват, че ще подкрепят легализация. Националната футболна лига е напълно срещу всякакъв вид легализация на спортни залози , силно го протестира, че да не донесе корупция в играта. От друга страна, изпълнителният директор на Международния крикет съвет вярвам спортни залагания, по-специално в Индия, трябва да бъдат легализирани за ограничаване на нелегалните букмейкъри, където уреждане на мачове е настъпила от непрозрачни букмейкъри. Много от незаконните приходи също се твърди, че отиде за финансиране на тероризъм, наркотици и други незаконни дейности.

Известни скандали залагане 

През 1919 г., на Чикаго Уайт Сокс се изправиха пред Cincinnati Reds в World Series . Тази серия ще отиде надолу като един от най -големите спортни скандалите на всички времена . Както разказва историята, професионален комарджия Джоузеф Съливан плаща осем членове на Уайт Сокс (Футболистите, участващи бяха Oscar Felsch, Arnold Gandil, бос Джо Джексън , Fred МакМолън, Charles Risberg, Джордж Уийвър, и Claude Williams) около 10 000 долара всеки, за да се определи Световните серии. Всички осем играчи са били забранени от игра професионален бейзбол за останалата част от живота си. Пийт Роуз , всички времена Лидерът на MLB в хитове, по същия начин бил забранен от бейзбол през 1989 г. за осъществяване на залагания върху игри.

Правилото срещу хазарта в бейзбола е известен като "Правило 21", която е публично публикуван на землянка стени и гласи: "Всеки играч, съдия, или клуб или лига длъжностно лице или служител, който се залагат всякаква сума, каквато всеки бейзболен мач във връзка с които залагащия има задължението да изпълнява се обявява постоянно недопустими. " Хората постоянно забранени от Major League Baseball също са завинаги забранени от влизане в Залата на славата Baseball , въпреки че повечето от тези хора са били възстановени няколко години по-късно на по-късна комисар на Baseball . (Например, Мики Мантъл и Уили Мейс двамата бяха забранени от бейзбол през 1983 г., след като работни места, казино посрещачи (което би ги изгонени от залата на славата, ако му беше позволено да престои), те бяха възстановени след две години Само Rose. все още трябва да бъде възстановено.

A 1906 залагания скандал между Massillon тигри и Кантон Булдогс , два от най-добрите отбори в професионален американски футбол в началото на 1900 г., доведе до смъртта на "големите пари" професионалния футбол в продължение на няколко години. Съвременните изследвания подсказаха, че претенциите на залагания са необосновани.

The Cronje Аферата е Индия и Южна Африка крикет мачове скандал , който стана публична през 2000 година.  Тя започна през 1996 г., когато на-управителят на южноафриканския национален отбор по крикет, Hansie Cronje , беше убеден от Мукеш "John" Gupta , индийски букмейкъри, за да хвърлят един мач по време на тест в Канпур, Индия . Схемата е била открита, когато Делхи полицията записани незаконни сделки между Индийския букмейкър Sanjay Chawla и Cronje. Според Telegraph през 2010 г., Cronje е платил общо £ 65 000 от Gupta.

Няма коментари:

Публикуване на коментар